Translate

sâmbătă, 1 iunie 2013

Un pic altfel de amenajari

Dorim ca interiorul sa ne confere liniste, sa fie cald si sa ofere acea intimitate care te duce spre starea de bine. Sau poate il vrem doar altfel, iesind din "tiparele normalului" ( care sunt acestea pentru fiecare dintre noi??? ).
Din acest motiv incerc sa prezint succint citeva variante, intilnite de obicei in propunerile designerilor mai  "curajosi", pentru care, orice nou proiect este o provocare.


 
STILUL MEDITERANIAN




 
 






Incaperile amenajate in stil mediteranean se inspira din elementele naturii. Pereti de piatra, accesorii complicate din fier forjat, pardoseli din piatra,marmura sau lemn, constituie doar cateva din minunatele elemente ale acestui stil de amenajare.
Atractia este oferita de simplitate. Combinand piese confortabile si uzate, o incapere devine calduroasa si primitoare. In astfel de incaperi nu exista nici o incercare de a realiza ceva pretentios.
Folosind materiale robuste care rezista in timp, imaginea oferita de stilul mediteranean este una rustica si primitoare. Nimic nu trebuie sa fie stralucitor si nou.


STILUL ROMANTIC



Caracterizandu-se printr-o combinatie frumoasa de culori linistitoare, imprimeuri elegante si texturi bogate, stilul romantic ofera clasa oricarei locuinte. Acest stil se potriveste excelent pentru orice tip de spatiu, de la dormitor si living, pana la baie, bucatarie sau birou.

Stilul romantic poate fi identificat foarte usor dupa culorile delicate de crem, roz si tonuri neutre. Materiale fine precum satin sau matase se combina foarte frumos cu dantele si franjuri pentru a oferi un plus de textura fiecarei incaperi.
Mobilierul se caracterizeaza prin linii curbe si ornamentatii cu cartuse.
 



STILUL MEXICAN



Stilul autentic mexican, ce mai poate fi intalnit doar in anumite zone rurale, reflecta o combinatie de elemente europene, precolumbiene si indiene.
Culorile intense sunt definitorii pentru acest stil, cele mai frecvente fiind rosul, verdele si albastrul.
Obiectele lucrate manual, precum ceramica, tesaturile sau obiectele din nuiele, nu lipsesc din nici o locuinta mexicana traditionala.
Mobilierul este extrem de adaptabil, aceeasi piesa de mobilier indeplinind mai multe functii.
Stilul mexican este din ce in ce mai cautat datorita combinatiilor de textura si culoare, oferind o atmosfera speciala oricarui stil de amenajare modern.


STILUL SUEDEZ

Stilul suedez este caracterizat de linii simple, influente naturale si o atmosfera aerisita. Deasemenea, iti ofera posibilitatea de a trai in prezent, in timp ce admiri trecutul.

Un aspect al decorului suedez este combinarea pieselor de mobilier apartinand diferitelor stiluri.Secretul acestui stil este de a pastra un design curat, fara complicatii, pentru a putea lasa piesele de mobilier sa se evidentieze.
Suedezii au un anume savoir faire cand vine vorba de design interior si simt estetic. Culorile deschise, in mare parte alb, combinate cu mobilier si accesorii din lemn si uneori "un strop" de metal pentru un aspect mai...tehnic, inspre industrial, la care se adauga obiecte decorative colorate, fac spatiul sa vibreze si creeaza un sentiment de "confortabil, acasa, relaxare". Ce iti poti dori mai mult de la casa sau apartamentul tau?




Oricare ar fi insa stilul agreat nu trebuie omis faptul ca grija pentru detalii este esentiala, iar un obiect banal poate deveni "vedeta".


IN CURIND OBIECTE SPECIALE SI PIESE DE MOBILIER PE MAGAZINUL ONLINE
WWW.NOVACONCEPTSHOP.COM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu