Translate

miercuri, 8 mai 2013

Pentru cei care cauta mai mult decit confortul - BOUTIQUE HOTEL

Ideea de la care s-a plecat, din punctul meu de vedere, este ca un astfel de hotel, BOUTIQUE, sa devina o atractie prin insusi natura sa si prin decoratiunile spectaculoase din punct de vedere vizual.Cu siguranta, clientela unui astfel de hotel cauta mai mult decit confort.Atunci cind se planifica o sedere, se cauta hoteluri diferite ca infatisare si atmosfera si vor sa fie placut surprinsi de ce gasesc la destinatie.



Primul Boutique Hotel a aparut pe la inceputul anilor '80 in Londra si se numea The Blakes Hotel, fiind decorat de cunoscuta stilista Anouska Hempel.
Aceasta, impreuna cu echipa sa de designeri a reusit sa creeze un ambient special pentru fiecare camera, folosind elemente din diferite zone.














In 1983, cunoscutul stilist francez Andree Putnam, reuseste sa-l convinga pe Ian Shrager sa deschida primul hotel de acest tip din New York, intrucit Ian tocmai cumparase o cladire in Murray Hill.Dupa numai un an se deschide The Morgans Hotel, fiind extrem de cautat si apreciat, tocmai prin stilul adoptat de stilist pentru decorarea interioarelor.




Dintre vedetele internationale care detin astfel de hoteluri putem enumera:

Elizabeth Hurley - No.11 Cadogan Gardens

Localizare: Londra, Anglia
No. 11 Cadogan Gardens este un hotel boutique de lux din cartierul londonez Knightsbridge, detinut de actrita Elizabeth Hurley. Hotelul cu 54 camere este situat langa celebrul magazin Harrods.
O camera la hotelul de cinci stele costa intre 400 si 500 de dolari pe noapte.

Bono si The Edge – The Clerence

Localizare: Dublin, Irlanda; 
Faimosii muzicieni Bono si The Egde, membri ai trupei U2, au achizitionat Casa Clerence in anul 1992 si au tranformat-o rapid intr-unul dintre cele mai tari hoteluri din Dublin. Situat pe raul Liffey, hotelul cu 49 de camere combina facilitatile si dotarile moderne cu decorul traditional. Acest loc merita vizitat, chiar daca nu te cazezi, in special pentru barul Octagon, unde Bono si The Edge s-au indragostit prima data de acest loc, asa cum era normal, la un pahar.
Cazarea costa intre 200 euro si 750 euro.

Robert De Niro – Hotelul Greenwich

Localizare: New York;
Actorul Robest de Niro a schimbat imaginea cartierului din sudul Manhattanului denumit Tribeca cand a investit in aceasta zona candva industriala. Astazi, zona este unul dintre cele mai tari cartiere din New Tork, iar hotelul sau, Greenwich Hotel, este centrul atractiei.
Boutique Hotelul sic de 88 de camere are spa asiatic Shubui, o casa japoneza din bambus veche de 250 de ani, piscina si Locanda Verde, unul dintre cele mai bune restaurante din New York.
O camera aici costa intre 500 si 750 de dolari, iar un apartament intre 1.150 si 1.850 de dolari.

Jim Kerr – Hotel Villa Angela

Cantaretul scotian din trupa Simple Minds detine boutique hotelul Villa Angela in orasul faleza Taormina din Sicilia.
Din camere, turistii se pot bucura de privelisti spectaculoase atat la munte, cat si la plaja.
Cazarea in acest hotel costa aproximativ 200 de euro pe noapte.
 

 



Imbucurator este faptul ca au inceput sa apara si in Romania, fiecare zona de interes a tarii avind astfel de hoteluri, singurul lucru pe care-l comentez insa este ca nu toate au beneficiat de sfaturile ( macar ) ale unui stilist.


IN CURIND ARTICOLE NECESARE UNEI DECORARI SPECIALE PRECUM SI PIESE UNICE DE MOBILIER PE MAGAZINUL ONLINE






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu