Translate

vineri, 10 mai 2013

Istoria din cutia de pantofi

Titlul poate parea haios, sau ciudat, pentru unii mai rautaciosi, dar este adevarat.Ajungi sa-ti pui intrebarea unde vei depozita toata "istoria" in imagini a unui oras, sau a unei zone.Iar acest adevar l-am intilnit la un prieten, colectionar, renumit printre cei care impartasesc acelasi "viciu".
Stringe de ani buni, imagini cu o zona pitoreasca a tarii, nu foarte "incarcata" de istorie, asta facind insa ca piesele colectionate de el sa fie rare si oarecum valoroase.A ajuns la un numar impresionat de imagini asa ca varianta lui de depozitare a fost una cit se poate de "inovativa".Minunindu-ma de ce era inainte, descoperind cu un fior de emotie schimbarile survenite in timp, am inceput sa privesc cu alti ochi "comoara" lui din cutiile de pantofi, incercind sa-l ajut sa-si completeze colectia cu piese interesante si valoroase, imagini cu care se poate scrie o pagina de istorie a orasului.


Faptul ca nu am stiut sa "conservam" aceste zone, dind vina pe ceea ce a fost inainte de '89, este o mare prostie, caci nici dupa acest "minunat" an 1989 nu am facut-o, devastind cu o bucurie nebuna si ce mai ramasese din istoria unei anumite zone.
O vina importanta o poarta si arhitectii generali ai oraselor, care au ales "sa se vinda pe citiva galbeni".
Nu ne ramine de facut decit sa traim din amintirile imaginilor vechi, incercind sa transmitem celor ce vin ca se poate face ceva frumos si care sa dainuiasca in timp, doar daca ITI PASA.


Iar ceea ce din intimplare mai exista sa incercam sa le pastram intacte, folosindu-le ca si repere adevarate, intr-o societate in care acestea lipsesc cu desavirsire.
Imi doresc sa cred ca in fiecare zona exista pasionati care pot face ca istoria sa dainuiasca in timp cu ajutorul lor, si care pot transmite acest "viciu" cu iz de poveste veche mai departe.
Chiar si depozitate intr-o cutie de pantofi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu