Translate

sâmbătă, 11 mai 2013

3 V - Vintage Versus Vechi

In design, "vintage" este obiectul sau vestimentatia reprezentativa a unei epoci, a unui designer sau a unei tendinte.Nu vreau sa caut sau sa discut etimologia cuvintului, dar cel mai repede imi vine in minte folosirea de vintage in oenologie, care pentru mai tot fin consumatorul inseamna un vin "emblematic" pentru un anumit an, pentru o anumita podgorie si este poate sinonimul a ceea ce francezii numesc Grand Cru.
Acest "curent" a prins relativ repede, ca drept dovada puzderia de modalitati de promovare.







Si ma raliez si eu acestui slogan, caci poti intilni obiecte spectaculoase, incarcate de amintiri, fragmente de istorie si cite mai cite.

"String obiecte, nu neaparat colectionez, ca sa imi pot aminti cine sunt eu", sau "pastrez momente si perioade pe care nu vreau, cu nici un pret, sa le uit", sunt doar citeva dintre parerile unor cunostinte.Pot fi variante si po fi considerate "prim pasi" in a aprecia "curentul".




 In moda, vintage este sinonim cu Didier Ludot, care dupa 30 de ani de activitate ca si colectionar/anticar de vestimentatie a creat acest fenomen.Ca expert a colaborat cu toate muzeele importante in domeniu din Franta si Statele Unite.
Colectia sa privata "Mica rochie neagra" a facut inconjorul lumii incepind cu anul 1996, fiind expusa in muzee prestigioase de arta conteporana.A urmat apoi cartea cu acelasi nume, care poate fi gasita in toate librariile de prestigiu, fiind adresata celor carora lectura le completeaza pofta de cumparaturi.
Cel mai faimos loc de pelerinaj din Paris si poate din Europa, pentru pasionatii de vintage, este boutique-ul ce ii poarta numele.



Si am ajuns sa apreciem mai mult tot ceea ce ne duce cu gindul la o anumita  perioada din istorie, apreciind si produsele care se leaga de aceasta "gaselnita", gasindu-le sub cea mai surprinzatoare forma.




Dar pina la urma sa cumperi vintage poate fi un soi de RECICLARE? Sau oare, la sfirsitul unei zile de astfel de cumparaturi, urmarile nu sunt la fel de bune ca in cazul in care iti sortezi singur gunoiul? Si cit de vechi trebuie sa fie un obiect ca sa poata fi incadrat in categoria de VINTAGE?



IN CURIND OBIECTE VECHI, DECORATIUNI CU STIL PENTRU INTERIOR SI ALTE "CHILIPIRURI" PE MAGAZINUL ONLINE
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu