Translate

sâmbătă, 14 septembrie 2013

ASIA - Luxul extrem si design futurist

Am rasfoit in curind un catalog de noutati in domeniul design-ului si mi-a atras atentia, proiectele futuriste ale unor vestite brand-uri internationale.Si am descoperit citeva constructii, in care strategia de promovare a brand-ului se identifica cu arhitectura extrem de moderna a unui anumit loc, cladirile "emanind" lux si distinctie doar la o prima vedere.

Situat in districtul Omotesando, magazinul DIOR din Tokyo este un exemplu tipic pentru arhitectura "zgirie nori" adaptata peisajului nipon.Cladirea, creatie a avangardistei companii de arhitectura SANNA, arata ca o imensa cutie de cadouri invelita in hirtie translucida ( efect obtinut din combinarea panourilor de sticla pe exterior cu cele realizate dintr-un material acrylic pe interior ).


Practic, cladirea e "ready for any change" intr-un minut, deoarece orice logo poate fi inserat intre cele doua panouri si orice fel de imagine poate fi cu usurinta printata pe exterior.
Unul dintre arhitectii care au luat parte la acest proiect declara ca este ca un "tatuaj temporar, oricind poti sa il schimbi cu un altul".

Una dintre "curiozitatile" acestei cladiri este ca in incaperile de proba nu sunt oglinzi. In schimb, esti fotografiat din toate unghiurile, iar imaginile sunt proiectate pe un ecran imens din "cabina".




In centrul comercial al Hong Kong-ului, unul dintre cele mai vindute  ( si din pacate cel mai copiate ) brand-uri din lume si-a ridicat cartierul general.Construit in acelasi stil ca marile banci, acoperit de sticla si otel, magazinul LOUIS VUITTON isi schimba culoarea periodic, de la roz la bleu sau auriu.Este destinatia perfecta pentru asiaticele aflate mereu in cautarea gentilor trendy si a celor mai hip accesorii, din acest motiv nu este foarte important pentru LV ca aceasta cladire e situata pe Causeway Bay una dintre cele mai scumpe strazi comerciale din lume ( ocupa locul IV dupa Fifth Avenue, Champs Elysees sau Bond Street )

Reintorcindu-ne la Tokyo gasim MAISON HERMES, un zgirie nor ce pare din aur.Si arata ca si cum ar fi crescut direct din asfaltul trotuarului extrem de aglomerat al acestei metropole.

Cladirea, cu o fatada alcatuita din mici "caramizi" translucide  aurii, e opera arhitectului italian Renzo Piano, in timp ce interiorul este semnat de Rene Dumas.Daca nu eziti sa intri, vei gasi o "amenajare interioara" la superlativ precum si o expozitie de obiecte create de celebra casa franceza, "mici ateliere de reparatii" cu mesteri ce lucreaza la aceste obiecte precum si o imensa statuie ecvestra la ultimele etaje ale cladirii, de pe care flutura zeci de esarfe portocalii.


Si ca sa raminem la aproximativ acelasi stil de design, ajungem la o cladire in fata careia te intrebi daca este muzeu sau magazin.Caci la prima vedere iti este greu sa faci diferenta, mai ales ca in magazinul HERMES din Singapore s-a desfasurat in 2005 bienala de arta a Asiei.
Chiar si acum gazduieste lucrari ale unor artisti celebri cum ar fi Takashi Kuriyabashi.
Cladirea este ( oare cum altfel ? ) aurie, avind mici bare metalice paralele ce acopera intreaga fatada.

                                                           BUNICA STIE...

     -  pentru ca luni incepe scoala, bunica ne invata ca petele de cerneala de pe parchet se curata prin frecare cu felii de lamiie.Apoi se sterge bine cu o cirpa muiata in apa fierbinte amestecata cu sapun.

     - si daca mai sus am povestit despre cladiri aurii, bunica spune ca bijuteriile de aur se pot curata in casa, ca sa-si recapete stralucirea, printr-un amestec de praf de sapun ras, praf de var si apa calda.Introducem podoabele din aur intr-un borcan cu capac, turnam solutia peste ele si agitam bine borcanul.Apoi le limpezim cu apa si le stergem cu o cirpa moale.

                                                 -------------------------------------------------------

La 14 septembrie 1940, Romania devine "Stat National-Legionar", condus de Ion Antonescu si Horia Sima

                                                 -------------------------------------------------------

In 1860, la 15 septembrie, apare la Iasi revista stiintifica si literara "Ateneul Roman"

                                                 --------------------------------------------------------

In anul 1911, cam in perioada de mijloc a lunii septembrie, Grigore Brezeanu realiza primul film artistic romanesc, avindu-i ca protagonisti pe Lucia Sturdza si Tony Bulandra

                                                         CONSIGNATIE ONLINE
                                                        www.novaconceptshop.com
                                          OBIECTE CU DICHIS SI COLECTII PRIVATE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu